Търсите ли конопено масло за болка?


Маслото от конопено семе съдържа естествени противовъзпалителни свойства, които го правят отличен начин за облекчаване на болка и възпаление. Хората, които страдат от хронична болка, често имат дисбаланс на омега-3 и омега-6 мастни киселини, който може да бъде коригиран с прием на конопено масло.


Какво представлява маслото от канабис?


Маслото от канабис е мощен източник на естествени съединения, наречени канабиноиди, които могат да помогнат за облекчаване на болката и възпалението. Един от най-разпространените канабиноиди в канабиса е канабидиолът (CBD), който се изследва в много различни контексти, включително за потенциала му при лечение на състояния, свързани с болка. Например CBD се изследва за потенциала му да намалява болката и възпалението при хора с артрит или други ставни заболявания, както и за потенциала му да помага при болка, причинена от хронични заболявания като рак или множествена склероза (МС). Маслото от канабис също така често се препоръчва на хора, които се борят с болка, свързана с психични състояния като тревожност или депресия. Но първо трябва да разберете какво представлява маслото от канабис и какво може да направи то.


Ползите от маслото отконоп при болка


Маслото от коноп има редица приложения и ползи, като една от най-важните е, че то може да се използва за облекчаване на болката. Конопеното масло съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са известни със своите противовъзпалителни свойства. Тези мастни киселини могат да спомогнат за намаляване на болките в ставите и мускулите, както и на подуването и сковаността. Конопеното масло може да се прилага локално или да се поглъща, но е важно да се отбележи, че то може да няма същите ефекти, когато се приема през устата. Оралният прием на конопено масло може да има много слаб ефект върху облекчаването на болката. Но когато се прилага локално, конопеното масло доказано помага за по-ефективно намаляване на болката.


Как да използваме конопеното масло за лечение на болка?


Конопеното масло е мощен източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини и може да се използва за намаляване на ставните и мускулните болки. Можете да поглъщате конопено масло, за да намалите болката, но е по-ефективно да го прилагате локално. Конопеното масло може да се използва и под формата на студено пресовано масло от конопени семена, което може да се приема през устата, но не е толкова ефикасно, колкото локалното приложение. За да приложите конопено масло локално, просто разтрийте областта, в която изпитвате болка, с малко количество конопено масло. Можете също така да сложите малко масло в топла вана или да го използвате като масажно масло. За да погълнете конопеното масло, можете да го добавите към смути или салата или да го използвате под формата на тинктура.


Каква форма на конопено масло да използвате?


Маслото от коноп може да се използва по няколко различни начина, включително да се поглъща или да се прилага локално. Можете да използвате конопеното масло за облекчаване на болката, тъй като то може да се консумира през устата. Маслото от конопено семе също така е годно за консумация и може да се използва в най-различни рецепти. Други форми на конопеното масло включват масло от коноп, екстракт от конопено масло, етерично масло от коноп и екстракт от конопен CO2.


Съвети за използване на конопено масло за облекчаване на болката


Ако изпитвате болка, важно е да разберете, че тя не е нормална и че има неща, които можете да направите, за да я овладеете и облекчите. Конопеното масло е мощен източник на противовъзпалителни мастни киселини, които могат да помогнат за намаляване на болката, подуването и сковаността. Ето няколко съвета за това как да използвате конопеното масло за облекчаване на болката. - Ако изпитвате болка в мускулите или ставите, ежедневно нанасяйте конопено масло върху съответната област. Можете също така да приложите топъл компрес или вана с конопено масло, за да облекчите болката. - Поглъщането на конопено масло може да помогне за облекчаване на слаба болка, но локалното приложение е по-ефективно за намаляване на болката. - Можете да използвате конопеното масло по най-различни начини, включително в смутита, салати или като масажно масло. - Важно е да разберете, че конопеното масло няма да бъде толкова ефективно, когато се приема през устата, така че за максимално облекчаване на болката го прилагайте локално.


Предупреждения!


Въпреки че конопеното масло е мощен източник на противовъзпалителни мастни киселини, важно е да се отбележи, че то няма да подейства на всеки. Не всеки, който изпитва болка, има полза от конопеното масло, а при някои хора употребата му може да доведе до негативни странични ефекти. Важно е също така да се разбере, че конопеното масло може да подейства до два часа и че може да бъде много трудно да се прецени правилната доза. Докато някои хора могат да се възползват от повишени дози, други могат да изпитат странични ефекти в резултат на това. И накрая, важно е да се отбележи, че конопеното масло не се регулира от Агенцията по храните и лекарствата (FDA), така че е важно да се внимава при закупуването на продукти, които са обозначени като такива.


Заключение


Конопеното масло е мощен източник на противовъзпалителни мастни киселини и може да се използва за намаляване на ставните и мускулните болки. Конопеното масло може да се прилага локално или да се поглъща, но е по-ефективно, когато се прилага локално. Можете да използвате конопеното масло по най-различни начини, включително в смутита, салати или като масажно масло. Важно е да се разбере, че не всеки ще се възползва от конопеното масло и че може да отнеме до два часа, за да започне да действа.